به گزارش راهبرد معاصر؛ با وجودی که تا بعد از ظهر امروز ۱۵ مرداد قیمت طلا و سکه در روند متوازنی قرار نداشت و قیمت طلا افزایش و سکه کاهش داشت اما در نهایت معاملات با کاهش قیمت در بازار فلز زرد بسته شد. در روز جاری قیمت دلار با رقم ثابت ۴۹ هزار و ۶۰۰ تومانی همانند دیروز مبادله شد و انسجهانی طلا نیز به جهت تعطیلی پایان هفته در بازارهای جهانی در رقم ۱۹۴۲ دلار ثابت بود.
امروز نادر بذرافشان رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در نشست خبری پاسخگوی سوالات خبرنگاران بود. در این نشست وی به موضوعاتی نظیر رکود در بازار فلز زرد، کانالهای غیررسمی نرخدهی طلا و سکه، مالیات طلافروشان، خرید طلا در فضای مجازی، جایگاه صادراتی صنعت طلا و جواهر و مشکلات سامانههای متعدد برای رصد دارایی و معاملات طلا فروشان پرداخت.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره نرخدهی قیمت طلا و سکه در سایتها و کانالهای قیمتدهی گفت: «من کانالهای غیررسمی و معاملات فردایی را تایید نمیکنم زیرا بالای ۹۰ درصد از این قیمتها توسط افراد غیرصنفی منتشر میشود و معاملات آنها مورد تایید اتحادیه نیست.»
وی با تاکید بر اینکه کانال رسمی اتحادیه مرجع قیمتدهی طلا و سکه است خاطر نشان کرد: «جلساتی با پلیس امنیت اقتصادی و اتحادیه کل داشتیم و مقرر شده تا پایان ماه جاری کانالی به صورت رسمی برای قیمتدهی تاسیس شود. در این کانال فقط افراد دارای مجوز با عضویت پلیس امنیت اقتصادی مجاز به قیمتدهی و معامله خواهند بود.»
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تعطیلی کانون صرفان بر قیمت طلا چه تاثیری دارد گفت: «از سال ۹۲ کانون صرافان در زیرمجموعه بانک مرکزی قرار گرفت و در حیطه آنجاست بنابراین تعطیلی آن بر بازار طلا اثری نداشته است. نرخ ارز بر قیمت طلا موثر است اما تعطیلی کانون صرافان موثر نیست.»
رییس اتحادیه طلا با اشاره به این که در صنعت طلا فرار مالیاتی به حداقل رسیده است ادامه داد: «از سال ٩٩ مالیات این صنف، براساس اظهارنامه اخذ میشد اما بعد از آن تراکنشها ملاک مالیات قرار گرفت. در این سال با مدارکی که واحدهای صنفی ارائه دادند از ۱۰۰ درصد تراکنشها ۷۰ درصد پرداخت و مابقی بخشیده شد.»
بذرافشان به خبر عدم پرداخت ۷ هزار و ۸۰۰ واحد طلافروشی اشاره کرد و گفت: «این خبر تکذیب شد و عدم پرداخت مالیات توسط این واحدها به تشخیص و برآورد سازمان أمور مالیاتی و ارائه مدارکی مبنی بر شرایط خیلی ضعیف واحدهای تولیدی بوده است.
وی در پاسخ به اینکه گفته میشود طلافروشان ۵ تا ١۵ میلیون تومان مالیات میپردازند گفت: « این موضوع درست نیست. شاید در تهران ١٠ درصد از فعالان این صنف چنین مالیاتی را بپردازند و معمولا از جمله کارگاههایی هستند که وضعیت مطلوبی ندارد. واحدهای طلا فروش در تهران از ۵ تا ۱۵۰ میلیون تومان مالیات پرداخت میکنند و این مقدار مالیات به فعالیت واحدهای صنفی مربوط میشود.»
بذرافشان درباره خرید و فروش طلا در فضای مجازی گفت: « فعالیت در فضای مجازی منوط به داشتن مجوز از اتحادیه و کسب و کار فیزیکی است. تبلیغات طلا در فضای مجازی مُجاز است اما خرید طلا و سکه ندیده و صرفا به صورت اینترنتی غیرمجاز است.»
وی با اشاره به اینکه بسیاری از کسانی که در فضای مجازی فعالیت میکنند هویت صنفی ندارند، خاطرنشان کرد: «بیشتر تخلفات و شکایتها از واحدهایی هستند که یا در فضای مجازی فعالند یا مجوز رسمی ندارند. برای جلوگیری از این مشکلات خرید طلا حتما باید به صورت فیزیکی و حضوری باشد.»
رییس اتحادیه طلا گفت: «در خرید سکه باید حتما از سکه فروشان خرید کنند، حتما هولوگرام اتحادیه و وکیوم با مهر واحد صنفی باشد. در خرید طلا هم کد استاندارد حتما باید در فاکتور درج شود، رنگ مصنوع ملل و وزن نگین و وزن مصنوع نیز لازم است در فاکتور درج شود. طبق قانون هر خرید بالای ۱۰ هزار تومان در صنوف باید فاکتور فروش پرداخته شود.»
وی به پتانسیلهای موجود در صنعت طلا و جواهر برای صادرات و اشاره کرد و گفت: «چند سال پیش صادرات محدودی داشتیم و ما حتا فضایی را نیز در فرودگاه امام برای این منظور فراهم کردیم. اما دید موجود به این صنعت کالای لوکس است نه صنعت. بنابراین دولت و نمایندگان مجلس باید نگاه ویژهای به آن داشته باشند.این در حالی است که کشورهای همسایه نظر ترکیه با تکیه به این صنعت ارز آوری قابل توجهی طی سالهای اخیر برای کشورشان داشتهاند به گونهای که ترکیه از ایتالیا که حرف اول را در این صنعت میزند پیشی گرفته است.»
بذرافشان با تاکید براینکه تقاضا برای خرید طلا کاهش پیدا کرده است، گفت: «از ابتدای سال این رکود سنگین در بازار وجود دارد و میزان آن به اندازهای است که در دوران کرونا هم به این صورت نبود. کاهش قیمت، کاهش تقاضا را تشدید کرده و در پی آن خرید طلا کاهش ٢٠ تا ۴٠ درصدی داشته است. این در حالی است که حتی تا ٢٠ درصد تقاضای عروس و دامادها برای خرید طلا به سمت بدلیجات و نقره رفته است.»
بذرافشان درباره پیش بینی قیمت طلا گفت: «فعلا قیمتها به ثبات خوبی رسیده بنابراین مردم منتظر کاهش بیشتر نباشند. مگر اینکه انس جهانی یا نرخ ارز تغییر و نوسان خاصی داشته باشد.»
وی درباره احتمال عرضه طلا با عیار پایینتر افزود: «اینکه طلا با عیار پایین وارد بازار شده را تکذیب میکنم. هر چند صحبتهایی با مسئولین برای تولید طلا با عیار پایینتر برای کاهش قیمتها و افزایش قدرت خرید انجام شده است اما هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.»
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره تغییرات قیمت طلا از ابتدای سال تا به امروز به ارائه آمار پرداخت و خاطرنشان کرد: «افت ۶/۱ درصدی قیمت انس جهانی طلا، ۶/۶ درصدی مثقال و هر گرم طلای ۱۸ عیار، ۷.۷۴ درصدی قیمت سکه امامی، ۸.۹ درصدی سکه بهار، کاهش ۱۶.۲ درصدی نیمسکه، ۸.۲ درصدی ربع سکه و ۱۱.۴۲ درصدی سکه گرمی، ماحصل رکودی است که از ابتدای سالجاری در بازار طلا حاکم بوده است. حباب سکه نیز ۱۲.۵ درصد کاهش داشته و به طور میانگین ۷۸۰ هزار تومان کاهش قیمت داشته است.»
امروز ۱۵ مرداد قیمت سکه امامی ثبات داشت و همانند روز گذشته با قیمت ۲۸ میلیون و ۷۵۱ هزار تومان مبادله شد. قیمت سکه بهار کاهش ۹۲ هزار تومانی داشت. این قطعه امروز با قیمت ۲۵ میلیون و ۶۰۱ هزار تومان معامله شد.
امروز نیمسکه نیز همانند سکه امامی بدون تغییر و با همان قیمت ۱۵ میلیون و ۶۵۰ هزار تومانی دیروز معامله شد. ربع سکه نیز کاهش ۱۵۰ هزار تومانی داشت و با قیمت ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان معامله شد. سکه گرمی نیز ۵۰ هزار تومان ارزان شد و به قیمت ۶ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان رسید.
تا بعد از ظهر امروز قیمت طلا افزایش داشت و هر مثقال ۳۳ هزار تومان گران شد اما در پایان معاملات طلا نیز با کاهش قیمت سکه همراه شد. در روز جاری و در لحظه نگارش این گزارش هر مثقال با ۱۳ هزار تومان کاهش، با قیمت ۱۰ میلیون و ۲۳۶ هزار تومان مبادله شد.
هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز کاهش هزار تومانی داشت و با قیمت دو میلیون و ۳۶۳ هزار و ۳۰۰ تومان معامله شد. امروز طلای دست دوم به قیمت دو میلیون و ۳۳۲ هزار تومان رسید.
در روز جاری حباب سکه در تمام قطعات کاهشی بود. امروز حباب سکه بهار با افت ۱۷۰ هزار تومانی بیشتر از سایر قطعات ریزش داشت. حباب سکه امامی ۷۵ هزار تومان، نیمسکه ۳۰ هزار تومان، ربع سکه ۱۶۵ هزار تومان و سکه گرمی ۵۸ هزار تومان کاهش داشتند./تجارت نیوز